17 november

Vieze plaatjes

De weg naar Khajuraho was belabberd, en omdat het voor de verdere route van Khajuraho naar Varanasi al helemaal wordt afgeraden om per auto te reizen, is dit de laatste rit met onze chauffeur. Het was wel praktisch, zo'n auto met gids, maar we zijn wel blij dat we nu wat meer op ons zelf zijn aangewezen.

Khajuraho is gebouwd rondom de erotische tempels, die wereldberoemd schijnen te zijn. Het is grappig om de toeristen een beetje gniffelend rond de tempels te zien lopen, op zoek naar dat plaatje van die vrouw met het paard, en zo. Opvallend genoeg lijken de achterste tempels op eentje die we helemaal in het begin van onze reis zagen, in Eklingi bij Udaipur. En ze komen ons ook bekend voor van een cd-hoesje.

Bij terugkomst in het hotel blijkt dat we zijn gebeld door een lokaal reisbureau. We hebben vouchers om ons van het hotel naar het vliegveld te laten brengen, een beetje overbodig maar dat zat in het totale pakket van Koning Aap. We hebben al besloten om er pas morgen langs te gaan omdat we vermoeden dat het bureau ons nog wel wat meer wil aansmeren.

18 november

Op het fietsje

We huren voor nog geen euro fietsen voor de gehele dag, en besteden de morgen aan een fietstocht over de onverharde wegen van het platteland rond Khajuraho. Zo kom je nog eens ergens. De fiets is wel een beetje te klein voor Eelco, maar dat mag de pret niet drukken.
's Middags hangen we een beetje rond in het stadje. Het is duidelijk dat hier meer toeristen komen, want aan prettige (dak-)terrasjes en restaurantjes heeft Khajuraho geen gebrek.

19 november

In het vliegtuig

Om negen uur staat het mannetje van het reisbureau ineens in het hotel. Hij beklaagt zich erover dat we ons niet even bij hem gemeld hebben. We zijn nota bene gisteren nog even langs zijn kantoor geweest, maar toen was hij er zelf niet. In ieder geval had hij ons graag rondgeleid door Khajuraho, zegt hij, maar het komt er een beetje sjagrijnig uit. Hij vraagt om de voucher, die we gisteren dus al op het bureau hadden afgegeven, en om de vliegtickets, want dan gaat hij ze herbevestigen, wat volgens ons niet nodig is. Als hij ons later op de dag afzet op het vliegveld loopt hij met de tickets naar een beveiligingsbeambte op de parkeerplaats, en doet hij alsof hij ze bij hem herbevestigt. Wat een mannetje.

Het is een korte vlucht, binnen een half uur landen we in Varanasi.

Naar boven  Volgende