Guesthouse Om Ganesh, Arambol

Guesthouse Om Ganesh, Arambol

Negen in totaal (we zijn er twee keer geweest: eind november vier nachten, begin januari vijf)

Eerst kamer 209, later kamer 202

In november betaalden we 350 rs per nacht, begin januari was het iets duurder namelijk 400 rs (hoogseizoen), we werden wel iets gematst ten opzichte van andere toeristen, omdat ze ons nog kenden van ons eerste verblijf. Ze wisten zelfs nog in welke kamer we hadden geslapen.

Erg mooi, op een rots aan zee, onder kokospalmen.
De huisjes van het guesthouse liggen tussen het hoofdstrand van Arambol en het wat kleinere noordelijker gelegen strand.

Palmen, zee, ondergaande zon, een klein strandje, het terras van restaurant Om Ganesh, rotsen (een soort lava-achtige formaties), yoga-lessen, honden en koeien.

Neen, wel een ventilator

Basic, maar goed genoeg.
Het zit-toilet heeft een losse wc-bril, althans de bril zit een beetje vastgemaakt met ijzerdraadjes. De doortrekker is krachtloos en de stortbak doet er een kwartier over om te hervullen.
De douche is koud en hangt vrijwel boven het toilet (naast de mini-wastafel). De tegels zijn schepijs-groen gemarmerd met lichtroze.

Houten tweepersoons bed, vunzig, niet geheel prettig matrasje. We hebben het idee dat er beestjes in zitten, we slapen onder onze klamboe, maar worden toch gestoken. Geen lakens, wel een sprei met afbeeldingen van sterrebeelden.

Het golven van de zee, de wind in de palmen, krekels, zo nu en dan iets van muziek en vallende kokosnoten op de dakpannen van andere appartementjes.

Tjik-tjaks, muggen, mieren, een sprinkhaan-achtige tor, een wandelende tak en een koe op de veranda

Een eigen veranda met waslijn en twee plastic stoelen.

Onderaan de rots in strandtent Om Ganesh. Goeie pannenkoeken met banaan en/of chocola, fijne avocadosalade, lekkere cheesetoast, flinke bak cornflakes, potjes thee, heerlijk vers sinaasappel- of ananassap en ook de lassi was ok. Moeilijk kiezen dus.
Naast al dit lekkere eten genieten we ook van het prachtige uitzicht over zee met ijsvogels en tuimelende dolfijnen.

Weinig licht, een heel zwak peertje verlicht de kamer.
Toplocatie