Spencer Tourist Home, Kochi

Spencer Tourist Home, Kochi

Vier

Tien

800rs per nacht (hoogseizoen)

In Fort Cochin, aan de Parade Ground, tegenover de St. Francis kerk.

Op de patio, zeven kamers aan een u-vormige veranda rond een tuintje.
Op het 'gras' (het gras wil niet groeien in het groffe zand, maar ze blijven stug doorsproeien) staat een enorm chinees vissersnet. Nou ja, enorm, hij is veel kleiner dan de echte chinese vissernetten, maar het tuintje staat er vol mee. In de bloesembomen bungelen heel knap geconstrueerde hangvogelnestjes.

Nee, wel een ventilator

Een nette roze badkamer met zit-toilet en koude douche. Die koude douche is ok, want het is hier erg warm.
Op alle badkamer items zitten nog de verkoopstickers. Zo valt er op de wastafel te lezen dat het gebruik van de 'Parryware bolt fixing set" wordt aangeraden bij het installeren van de wastafel. De doortrekknop meldt ons dat het een "New Improved SlimLine" betreft, "because looks matter", en "complete hygiene with antimicrobial flush knob", jawel. Ook de plaatsingsinstructies van de toiletpot zitten nog op het porselein, geen cement gebruiken, maar brass screws, dat we het maar weten. Zelfs de pedaalemmer doet mee: "100% virgin" meldt hij trots.

Twee éénpersoonsbeden tegen elkaar aangeschoven met schone lakens en kussenslopen.

Gejuich bij de softbalwedstrijden op de Parade Ground en heel veel vogelkabaal. Het lijkt wel of we middenin het oerwoud zitten.

Heel veel muggen, een groot aantal zit nu tegen de badkamermuren geplakt. Het ophangen van onze klamboe ging maar net, want de kamer is heel hoog, en stukje ijzerdraad bood uitkomst.

Twee flinke handdoeken en twee stoelen op de veranda.
We waren hier supervroeg in de morgen aangekomen en konden vrijwel direct inchecken, erg fijn, we hadden hierdoor eigenlijk een ochtendslaapje en een douche extra.

Geen ontbijt, maar leuke tentjes in de omgeving

Het hotel wordt draaiende gehouden door een vriendelijke eigenaar, een altijd lachende gozer en een paar stille schoonmaakdames.
Het dragen van schoenen is niet toegestaan, zelfs niet op de veranda.