Green Garden Guesthouse, Kumily

Green Garden Guesthouse, Kumily

Drie

Het eerste huisje rechts

350rs per nacht, wij hebben het duurste huisje. Het huisje met rieten dak, sta-toilet en zonder wastafel of warm water kost 250rs.

Aan een onverhard weggetje waar je alleen via omwegen kunt komen, ergens achter het busstation.

Op de peperplanten, die als klimop om de boomstammen groeien.

Nee, wel een ventilator, maar die hebben we niet nodig, het is hier frisjes.

Nogal donker. Er is wel een soort van daglichtlamp, maar die schijnt niet feller dan maanlicht. Blauwe muren met 'ontbrekende bakstenen' waardoor er lucht/licht/inkijk-gaten ontstaan.
Panty-kleurig toilet, lila geyser van het merk V-guard en een heerlijk warme douche. De douche hangt hier trouwens wel heel laag, zelfs Anja moet door de knieŽn.

Twee eenpersoonsbedden van beige hout (Jack-fruit hout?), met gedraaide balpoten en een bewerkt fors hoofdeinde. De bedden zijn vrij lang, de matrassen een stuk korter. Schone lakens, muffe dekens (erg vochtig huisje).

Galmende "oe oe" geluiden van de Makaken (zwarte apen) uit het oerwoud, veel vogels (waaronder een heuse Woodywoodpecker, klinkt net als in de tekenfilm!).

Een mot, een mug en een hele grote naaktslak die op Anja's zeepdoos was gekropen.

Supervriendelijke eigenaar, brengt ons steeds gratis glaasjes cardamom-thee, erg lekker en altijd heel keurig één met en één zonder suiker.
Eigen verandaatje met twee plastic fauteuils die eruit zien alsof ze van bewerkt hout zijn gemaakt.

Nee, ontbijten doen we in Pepper Garden Coffee House, of in de Coffee-Inn.

Beetje onhandige ligging. Die ligging zou een stuk beter zijn als het tegenoverliggende Tara Garden Guesthouse de short-cut niet zou hebben geannexeerd.