Hotel Best Western Hindusthan International, Varanasi

2

517

In de wijk Lahurabir tussen station en Chowk, aan een drukke, nauwelijks oversteekbare straat, waar ze veel plastic stoelen verkopen. In twintig minuten ben je met de fietsriksja bij de Gaths.

We zien het zwembad en verderop ligt een waterbassin waarin kleine visjes zorgen voor ontelbare kringetjes in het wateroppervlak, zodat het altijd lijkt te regenen.

Ja

De wc wil niet stoppen met doorspoelen.
De douche valt je aan: de straal heeft de kracht van een waterval, gegarandeerd geen klitten meer in je haar.
De wc-rol is zo schaars 'beveld' dat ie na één keer gebruik al op is. (Dit is trouwens het standaardtype wc-rol in India)

Twee bedden, te kort.

Live muziek van een band in de lounge (soort rietfluit-doedelzak-geluid). Buiten klinken er steeds tempelliedjes, repeterende Indiase liedjes waarbij de zangeres een heel hoog stemmetje opzet. Een beetje zoals de stemmetjes in tekenfilms.

Geen

Een tv met wel vijftig kanalen waaronder zo nu en dan BBC-World met geluid

Onze kamer ligt op de vijfde (bovenste) verdieping, de gangen, of eigenlijk galerijen zitten als ringen rond een centrale hal (de lounge op de gegane grond). Doet een beetje Amerikaans aan.
De twee liften, met uitzicht op de centrale hal, zijn niet helemaal lekker geprogrammeerd, de deuren gaan juist open als je de andere kant op moet.